• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei bani8,7 miliarde de lei (2 mld. euro) au totalizat primele subscrise în 2015 pe piaţa asigurărilor. Este vorba de o creştere cu 8% faţă de 2014, potrivit unor date statistice provizorii ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). In aceste condiţii asigurările locale au marcat primul an de creştere după criza financiară şi au raportat un plus al vânzărilor atât pe segmentul poliţelor generale, cât şi pe cel al poliţelor de viaţă.

  „Piaţa asigurărilor a înregistrat evoluţii pozitive în 2015. Costurile de distribuţie urmează în sfârşit o pantă de scădere, rata daunalităţii s-a comprimat cu peste 5 puncte procentuale, iar rata combinată (cheltuieli şi daune raportate la primele subscrise) –a scăzut cu aproape 10 puncte procentuale faţă de anul precedent, dar încă rămâne supraunitară (118%).

  Toate aceste progrese ne dau încrederea că piaţa se aşează pe baze sănătoase şi solide”, spun reprezentanţii ASF, conform zf.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top