• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ponta-isarescu

  Negocierile discrete care se poartă în aceste zile, conform mass-media, între bănci, Executiv prin Ministerul Finanţelor,  şi BNR s-ar îndrepta către o soluţie de compromis.

  Mugur Isărescu a fost primul care a aruncat pe piaţă soluţia agreată de BNR, o conversie la cursul zilei, ulterioară deci  momentului de 15 ianuarie când francul a crescut brusc la care se aplică un discount.

  Se pare că acest discount ar fi de 15%, cuantum destul de mic dacă ne gândim atât la aprecierea CHF din 2008 cât şi ofertele vehiculate în trecut de către bănci.

  Numai dacă ne amintim de oferta Iceberg pe care o pregătea Volksbank, ofertă totuşi neoficială, care din cauza neconcretizării poate fi suspectată şi de politică de PR, aceasta era mai avantajoasă, prevăzând un curs de circa 2.5 lei per CHF.

  Bancherii au negociat însă extrem de dur cu guvernanţii pentru discountul de 15%, obţinând garantarea în proporţie de 50% a creditului, după principiul Prima Casă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to 15% discountul la creditele CHF, negociat de Executiv. Plus garanţii de stat

  1. Radovei spune:

   Ar fi bine daca va fi o solutie care sa ne ajute si pe noi cei cu credite in CHF

  2. danciu elisabeta spune:

   Nu se poate, noi de ce am făcut restructurare in 2011? Ca aveam cu ce plăti rata?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top