• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  euros-loads-of-money

  Bilanțul Băncii Centrale Europene și al băncilor centrale naționale din zona euro a crescut cu 7,298 miliarde de euro în săptămâna încheiată pe 13 martie, până la 2.142 miliarde de euro, arată datele publicate, marți, de BCE, transmite Reuters.

  Creșterea vine după ce, săptămâna trecută, BCE a început implementarea măsurilor de relaxare cantitativă de 1.100 miliarde de euro, pentru a combate deflația persistentă și șomajul, care se ridică acum la aproximativ 11% în zona euro.

  Potrivit cifrelor comunicate luni de BCE, la data de 13 martie 2015, achizițiile de obligațiuni garantate cu active ale BCE au ajuns la 3,75 miliarde de euro, iar achizițiile de obligațiuni acoperite au urcat până la 56,95 miliarde de euro.

  Propunerea de a injecta bani în economia zonei euro reflectă determinarea președintelui BCE, Mario Draghi, de a extinde bilanțul instituției pentru prevenirea deflației și a stimulării redresării zonei euro, susțin analiștii.

  Rezervele de aur ale Băncii Centrale Europene au scăzut cu 27 milioane de euro, la 343,8 miliarde de euro, conform Agerpres

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top