• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euros-loads-of-money

  40% dintre locuitorii Italiei sunt de părere că ţara lor trebuie să iasă din zona euro, potrivit unui raportul al Institutului de cercetări politice, economice şi sociale Eurispes, dat publicităţii vineri şi citat de agenţia de presă Tass.

  În document se precizează că la începutul lui 2014 procentul italienilor dezamăgiţi de moneda comună era de 25,7%.

  În acelaşi timp, peste jumătate dintre aşa-zişii eurosceptici ai Italiei sunt convinşi că tocmai adoptarea euro şi renunţarea la moneda naţională constituie principale cauze ale slăbirii economiei ţării lor.

  Acest din urmă aspect îşi găseşte oglindire, potrivit concluziilor raportului, în alţi câţiva indicatori statistici. Astfel, aproape jumătate dintre italienii care au participat la sondajul Eurispes (45,4%) şi-au exprimat dorinţa de a pleca peste hotare în căutarea unui loc de muncă, de două ori mai mulţi ca în 2013.

  De asemenea, 71,5% dintre italieni sunt de părere că în ultimul an s-a redus substanţial capacitatea lor de cumpărare, iar 65% dintre cei intervievaţi se tem că nu vor putea să-şi întreţină familia. Potrivit datelor Eurispes, 28% dintre italienii aflaţi în câmpul muncii solicită sprijin de la părinţi şi rude.

  Detalii aici.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top