• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Victor Ponta 3Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca primariile care au nevoie de ajutor de incalzire pentru perioada de iarna se pot imprumuta, in conditii avantajoase, de la Trezorerie in limita a 700 milioane lei, subliniind ca administratiile locale trebuie sa-si modernizeze sistemele de incalzire.

  „In ceea ce priveste incalzirea marilor orase: am aprobat prin Ordonanta de rectificare un plafon de 700 de milioane de lei, in care acele primarii, consilii locale care au nevoie de ajutor pentru a trece perioada de iarna pot sa se imprumute din Trezorerie, in conditii avantajoase. Insa mesajul este unul destul de clar: nu mai vreau sa mai dam pur si simplu bani din buget pentru un oras, pentru altul, ci, practic, sa obligam fiecare administratie sa faca ceea ce multe orase deja au reusit si anume sa-si modernizeze sistemul de incalzire, in asa fel incat acesta sa devina sustenabil”, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul sedintei de Guvern, relateaza Mediafax.

  Potrivit comunicatului de presa al Guvernului, unitatile administrativ-teritoriale pot solicita, in cursul anului 2015, contractarea de imprumuturi din venituri din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei statului, in limita sumei de 700 milioane lei, in principal pentru finantarea fara sincope a cheltuielilor necesare pentru asigurarea furnizarii energiei termice in sezonul rece. Imprumuturile pot viza, de asemenea, proiectele derulate de unitatile administrativ-teritoriale in cadrul programelor europene (cu finantare din fonduri externe nerambursabile) sau a celor guvernamentale. Este vorba despre asigurarea sumelor pentru prefinantarea si/sau cofinantarea proiectelor, respectiv pentru finantarea corectiilor financiare aplicate acestora.

  Actul normativ prevede, pentru fiecare tip de imprumut in parte, perioada de rambursare si posibilitatea rambursarii anticipate, integrala sau partiala. Aceste imprumuturi se acorda cu o dobanda ROBOR la 3 luni, comunicata de BNR in ultima zi lucratoare a lunii anterioare autorizarii imprumutului, plus o marja de 3,00 puncte procentuale si care ramane fixa pe toata durata imprumutului, potrivit wall-street.ro.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top