• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Greek-Bank-ATM-QueueDepozitele constituite de sectorul privat în băncile din Grecia au scăzut, în februarie, cu 7,8 miliarde de euro (peste 5%), până la 147,52 miliarde de euro. Scăderea depozitelor din băncile elene este în contrast cu restul zonei euro, unde nivelul acestora a rămas stabil.

  Datele BCE mai arată că ieşirile din depozitele băncilor elene s-au accelerat în ianuarie, la 12,2 miliarde de euro, faţă de peste 5 cinci miliarde de euro în decembrie, în ciuda acordului încheiat cu Uniunea Europeană, BCE şi FMI pentru extinderea asistenţei financiare.

  Finanţarea Băncii Centrale Europene acordată creditorilor eleni a crescut cu 47% în ianuarie, comparativ cu perioada similară din 2014, deoarece tensiunile privind situaţia financiară a ţării au accelerat ieşirile de numerar din depozite.

  În ianuarie, împrumuturile acordate de BCE creditorilor eleni au urcat la 82,24 miliarde de euro (92 miliarde de dolari), de la 56,04 miliarde de euro în decembrie, arată datele publicate recent de Banca Centrală a Greciei (BoG).

  Cele patru mari bănci greceşti sunt prezente şi pe piaţa din România; National Bank of Greece prin Banca Românească, Piraeus Bank și Alpha Bank prin instituțiile omonime de la noi, iar Eurobank deține Bancpost și IFN-ul ERB Retail Services.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to 7,8 miliarde de euro au ieșit din băncile grecești în doar o lună

  1. […] euro în februarie, potrivit datelor publicate de Banca Centrală Europeană (BCE). În februarie, depozitele constituite de sectorul privat în băncile din Grecia au scăzut cu 7,8 miliarde de euro (peste 5%), până la 147,52 miliarde de […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top