• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euros-loads-of-money

  Europenii se clasează   pe primul loc în top-ul averilor păstrate în off-shore-uri cu 2.600 de miliarde localizate în aceste zone precizează francezul Gabriel Zucman, profesor asistent la London School of Economics.

  Asiaticii îi urmează în top cu 1.300 miliarde iar pe locul trei se claseză americanii cu 1.200 miliarde. Urmează persoane particulare din ţările Golfului Persic cu 700 de miliarde, afirmă Zucman, autor şi al ‘Bogăţiei ascunse a naţiunilor. Anchetă asupra paradisurilor fiscale’ (2013).

  Studiul nu ţine cont decât de activele financiare, nu şi de bunurile mobile şi imobiliare, care pot fi de asemenea ascunse serviciilor fiscale naţionale.

  ‘Dacă pare clar că averea deţinută offshore este în creştere, principala incertitudine ţine de partea care relevă evaziunea fiscală’, indică Zucman, potrivit căruia unii contribuabili declară ‘în stare bună şi oficială’ conturile lor în Elveţia sau în Insulele Caiman.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top