• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banca-romaneascaUPDATE. Banca Românească ne-a trimis la rândul său un punct de vedere în legătură cu povestea clientului din articol:

  „Referitor la studiul de caz prezentat, precizăm faptul că toate comisioanele și taxele percepute de Banca Românească sunt aliniate cu cele practicate de instituțiile de credit care activează pe piața românească, acestea fiind cunoscute și asumate de către clienți. În contextul prezentat, considerăm utilă menționarea produsului și/sau serviciilor de care beneficiază clientul în urma contractului încheiat.”

  N.R. Precizăm că, așa cum scrie și în articol, este vorba de un card de debit.

  Mai jos, articolul original:

  Lăcomia băncilor atunci când vine vorba de comisioanele încasate de la clienți e deja de notorietate. Deși știa asta, un client al Băncii Românești a constatat de-abia după ce și-a deschis un cont că, așa cum spun legile lui Murphy, întotdeauna se poate și mai rău.

  ”Mi-am făcut un card la Banca Românească în februarie, inițial voiam să îl folosesc pentru salariu, dar m-am răzgândit și a rămas nefolosit. Până în iulie, când am avut nevoie să plătesc o sumă mică de bani, neapărat de pe card”, ne-a povestit clientul în cauză.

  Până aici, nimic neobișnuit. Ce a urmat, însă, l-a lăsat cu gura căscată. ”Am mers la bancă, am pus banii în cont și am plecat acasă să fac plata prin internet. Pe site-ul pe care voiam să plătesc am aflat însă că nu am fonduri suficiente pe card. După două săptămâni, când am avut timp să ajung la bancă, am aflat că din cei 20 de lei pe care i-am pus pe card nu mai rămăseseră decât 2 lei și 59 de bani”, spune el.

  Unde au dispărut restul de bani? Ați ghicit, în buzunarele largi ale băncii. Din extrasul de cont primit de la angajații Banca Românească, clientul și-a dat seama că nu a avut, din start, nicio șansă să folosească banii pe care îi pusese în cont.

  Imediat a rămas fără 10 lei, luați de bancă drept ”Taxă anuală card”. Alți 4,5 lei au dispărut la fel de rapid în contul comisionului de administrare pe ultimele trei luni, în care nu avusese nicio operațiune. De ce există două taxe de administrare a contului, e o dilemă. În fine, în cele două săptămâni trecute de la eveniment banca îi mai luase încă un comision de administrare de 1,5 lei și suma de 1,4 lei pe post de ”Debt interest”. În total aproape 90% din suma, mică ce-i drept, pe care o pusese în cont.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top