• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euros-loads-of-money

  VTB , a doua bancă ca mărime din Rusia, a primit de la guvern un ajutor de 100 de miliarde de ruble (1,4 miliarde euro) având drept scop consolidarea capitalului, instituţia fiind afectată de sancţiunile occidentale şi deprecierea rublei.

  VTB anticipează că va mai primi fonduri suplimentare de 150 de miliarde de ruble (2,1 miliarde euro) în cursul primului trimestru al anului viitor.

  Fondurile suplimentare, care vor proveni din fondul de rezervă rus alimentat în ultimii ani cu o parte din veniturile petroliere, vor fi folosite pentru finanţarea unor proiecte de infrastructură, precizează VTB într-un comunicat.

  Potrivit decretului publicat marţi de guvern, finanţarea va fi acordată sub forma unor împrumuturi pe termen de 30 de ani, conform businessmagazine.

  În urma sancţiunilor occidentale legate de criza ucraineană, care împiedică marile bănci de stat să acceseze pieţele de capital occidentale, guvernul rus a anunţat că va susţine banca VTB, care finanţează marile proiecte publice.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top