• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bursaAcţionarii London Stock Exchange Group Plc (LSEG), operatorul Bursei de Valori din Londra, au votat ieri, în proporţie de 99,92%, pentru planul de fuziune în valoare de 27 miliarde de dolari cu Deutsche Börse (Bursa din Frankfurt), scrie bursa.ro
  În adunarea extraordinară a acţionarilor, preşedintele LSEG, Donald Brydon, a urmărit să înlăture temerile legate de viitorul acestei tranzacţii după ce, în 23 iunie, britanicii au votat pentru părăsirea Uniunii Europene (Brexit), îndemnându-i pe investitori să sprijine fuziunea care va crea una dintre cele mai mari burse din lume. Acesta şi-a exprimat încrederea că afacerea va primi aprobarea autorităţilor de reglementare de la Bruxelles.
  Brydon a subliniat: „Nu există niciun motiv să gândesc altfel, astăzi”.
  Dinesh Jain, acţionar al LSEG, a afirmat, în cadrul reuniunii, că piaţa londoneză ar trebui să renunţe la fuziune în condiţiile în care pare puţin probabil că Germania o va aproba odată ce Marea Britanie va fi în afara UE. Jain crede că, în acest context, LSEG ar trebui să fie interesată de tranzacţii cu burse din Asia sau America Latină.
  Dar, Brydon a menţionat că Marea Britanie va rămâne în UE cel puţin încă doi ani, timp în care poate fi elaborată o „structură optimă” pentru această afacere.
  Săptămâna trecută, autoritatea de reglementare financiară din Germania (BaFin) a anunţat că este greu de anticipat dacă sediul grupului care ar lua naştere din fuziune va fi la Londra, dată fiind ieşirea Marii Britanii din UE.
  Votul Deutsche Börse pentru fuziune este aşteptat până în 12 iulie.
  Imediat după votul pentru Brexit, Bursa din Londra şi cea din Frankfurt au anunţat, într-o declaraţie comună, că ieşirea Marii Britanii din UE face fuziunea lor „tot mai importantă”, iar părţile rămân „pe deplin angajate” în această afacere.
  Deutsche Börse şi LSE vor să dea naştere celui mai mare operator bursier european, printr-o fuziune în acţiuni. Conform acordului dintre părţi, acţionarii Deutsche Börse vor deţine 54,4% din acţiunile noii entităţi, în timp ce investitorii LSE vor controla restul de 45,6%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top