• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bccActualii acţionari ai Nextebank, controlată de fondul de investiţii Axxess Capital, ar urma să deţină 46% din acţiunile Băncii Carpatica în eventualitatea finalizării procesului de fuziune cu banca deţinută de omul de afaceri Ilie Carabulea, potrivit unei informări către acţionarii Nextebank. În aceste condiții, fondul de investiții va deține mai multe acțiuni decât Carabulea în cadrul noii bănci.

  Nextebank a transmis luna trecută o ofertă fermă de fuziune către Carpatica, care ar urma să se realizeze la o paritate de 1,2/1. Carpatica a convocat pe 19 decembrie adunarea generală a acţionarilor pentru a aproba oferta Nextebank. Miza acestei fuziuni este crearea unei bănci cu active de peste un miliard de euro. Acţionarii Nextebank care nu sunt de acord cu fuziunea îşi pot exercita dreptul de retragere din societate după hotărârea adunării generale de aprobare a fuziunii.

  ”Preţul pe care îl va plăti banca va fi stabilit de un expert autorizat independent numit în condiţiile legii“, se arată în documentul transmis acţionarilor, citat de zf.ro. Acţionarii Nextebank sunt convocaţi pe 15 decembrie pentru a aproba preluarea de către bancă a companiei de microcreditare Patria Credit, deţinută tot de Axxess Capital.

  Achiziţia Patria Credit „ar aduce într-o perioadă foarte scurtă o îmbunătăţire a profitabilităţii Nextebank şi a potenţialului de creştere“, potrivit informaţiilor transmise de Nextebank acţionarilor.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top