• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "romania moneda euro"Economia zonei euro a înregistrat în perioada aprilie – iunie 2017 o expansiune de 0,7%, cel mai solid avans din primul trimestru din 2011, potrivit companiei de analize financiare Markit.

  Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie și sectorul serviciilor, a scăzut ușor în iunie, la 55,7 puncte, de la 56,8 de puncte luna precedentă, potrivit unei estimări a companiei Markit, cu sediul la Londra.

  Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

  „Cele mai recente date trebui analizate pe fondul avansului înregistrat în ultimele luni. Creșterea angajărilor în sectorul industrial rămâne semnificativă, pe fondul majorării exporturilor”, a apreciat Chris Williamson, economist șef al IHS Markit, citat de Agerpres.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top