• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • avasilAdrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isăreascu, a făcut câteva afirmaţii suprinzătoare. Concret, Vasilescu spune că diferenţele economice între România şi ţările din Vest nu sunt cauzate în mod necesar de vreo genă păguboasă ci de condiţiile istorice potrivnice prin care a trecut România în ultimele zeci de ani. Vasilescu spune că fără Al Doilea Război Mondial, România putea fi o putere economică.

   Și anume, că nu ereditatea ne-a dus pe această linie oblică, cu trei de 7, nu genele noastre ne produc dureri de cap, ci vremurile și copleșirea noastră sub vremuri. Mă refer la perioada comunistă și la eventualitatea în care Al Doilea Război Mondial nu ar fi avut loc. Unii spun că istoria nu se scrie cu dacă, însă astăzi istoria contrafactuală este mai mult decât o modă, este o preocupare serioasă a multora dintre marii istorici. Și dilemele merg atât de departe, încât țări ca Marea Britanie sunt acuzate, în studii de specialitate, că nu au reușit să evite Primul Război Mondial. Iar acuzațiile sunt dintre cele mai dure: dacă Marea Britanie ar fi oprit acel război, Europa nu ar fi trecut nici prin comunism, nici prin fascism. Și atunci, iată că mă simt îndreptățit să spun că dacă nu ar fi fost Al Doilea Război Mondial, astăzi România ar fi fost o mare putere economică, a spus Vasilescu într-un interviu pentru Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Adrian Vasilescu (BNR): Fără al Doilea Război Mondial, România ar fi fost o importantă putere economică

  1. Alin spune:

   Daca nu exista WWI nu exista nici Romania Mare.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top