• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • sebi-ghita

  Conexiunile lui Sebastian Ghiţă în mediul de afaceri şi bancar sunt multiple.

  „Tănărul IT-ist”a reuşit o carieră fulminantă în ultima decadă reuşind să ajungă la vârful eşichierului politico-economic.

  Afacerile sale cu statul sunt cunoscute, dar mai interesante sunt modalităţile prin care Ghiţă făcea rost de cash de la băncile care mereu par a avea bani doar pentru cine trebuie.

  Anchetele presei au dezvăluit cât de interesante şi întortocheată puteau fi aceste trasee ale banilor, aşa încât potrivit celor dela Kamikaze, instituţiile publice ajunseseră să vireze bani în conturile băncilor.

  Asesoft International a contractat de la BCR două credite multivalută în 2008 şi 2010.

  Pentru ele, Asesoft a garantat cesionând încasările viitoare din contracte.

  Creanţele Asesoft ajungeau la BCR astfel că banca urmărea să recupereze banii, potrivit Kamikaze, de la partenerii Asesoft, care mulţi erau chiar instituţii de stat.

  Iată ce a relatat Kamikaze: Oficiul de Plăți și Contractare Phare (OPCP), instituție subordonată Ministerului de Finanțe a ajuns debitor la BCR pentru creditul Asesoft.

  Conform documentului de la Arhivă consultat de revista Kamikaze, OPCP este debitorul cu numărul 3. Constantin Ene, directorul adjunct al OPCP, a declarat în exclusivitate pentru revista Kamikaze: “Asesoft ne-a cerut acordul să cesioneze creanța către BCR, noi am fost de acord. Astfel, noi nu am mai plătit către Asesoft, ci direct băncii.” 

  Instituţia subordonată Minsiterului de Finanţe nu este singura instituţie de stat care a ajuns debitor BCR. STS sau Jandarmeria se regăsesc pe această listă.

   În același document al AEGRM se mai regăsesc Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Serviciul de Telecomunicații Speciale (UM 0572 București), Autoritatea Navală Română, Jandarmeria Română (UM 0251 București). Cu toate aceste instituții, Asesoft International SA a încheiat contracte de zeci de milioane de euro, conform kmkz.ro.

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top