• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • fitchAgenția de rating Fitch a retrogradat ratingul pentru datoriile pe termen lung în monedă locală ale României la „BBB minus”, de la „BBB”, și a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută la „BBB minus”, în urma modificării criteriilor aplicate ratingurilor României.

  Perspectiva pentru ambele calificate este stabilă.

  Plafonul de țară al României a fost confirmat la „BBB plus”, calificativul pe termen scurt în valută a fost confirmat la „F3” și a fost atribuit un nou calificativ pe termen scurt în monedă locală la „F3”.

  Ratingul „BBB minus” este de tip „investment grade” (recomandat pentru investiții).

  De asemenea, Fitch a confirmat ratingul obligațiunilor guvernamentale românești pe termen lung în valută la „BBB minus” și a retrogradat ratingul obligațiunilor guvernamentale românești pe termen lung în monedă locală la „BBB minus”, de la „BBB”.

  Fitch estimează că în 2016 și 2017 deficitul fiscal se va situa la 3% din PIB și, respectiv, 2,9% din PIB, rămânând neschimbat față de acum șase luni. Totuși, agenția continuă să scoată în evidență presiunile negative asupra sustenabilității fiscale pe termen mediu, ca rezultat al reducerilor importante de taxe din Codul Fiscal.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top