• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Agenția de rating Moody’s estimează o creștere economică de 6,5% pentru România în 2017, însă avertizează că acest ritm nu este sustenabil pe termen mediu și lung în lipsa altor măsuri de reformă.

  Politicile fiscale expansioniste au erodat procesul de consolidare care a urmat crizei financiare globale, potrivit agenției. În același timp, creșterea rapidă a salariilor afectează competitivitatea prețurilor și duce la lărgirea deficitului de cont curent.

  Finanțele publice au continuat să se deterioreze în 2017, iar tendința se va menține și anul viitor, în contextul măsurilor fiscale și bugetare adoptate începând cu anul 2015, potrivit agenției, care estimează că deficitul bugetar va depăși 3% din PIB în 2018, conform Profit.ro.

  Economia României a crescut cu 7% în primele nouă luni ale anului.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Agenția de rating Moody’s: România, creștere economică de 6,5% în 2017, nesustenabilă pe termen mediu și lung

  1. george spune:

   Vai, saracii englezi! Ce-i astepata (economic vorbind)! Ei au aproape dublu fata de noi crestere economica repreznetata de consum…

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top