• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Giovanni-RavasioSe ştie deja de mult timp că depozitele la termen închise mai devreme chiar şi cu o zi le iau clienţilor banii din buzunar, în loc să le aducă dobândă. Mai nou însă, unele bănci au ajuns să le ia clienţilor banii chiar dacă îşi ţin banii până la termen, mai ales la depozitele pe termen scurt.

  Majoritatea românilor fac depozite mici, cu economii personale, ce reuşesc să strângă de la o lună la alta, pentru că au văzut că situaţia lor economică s-a deteriorat foarte rapid în urma momentului octombrie 2008 şi preferă să aibă un cont cu nişte bani puşi deoparte în caz de situaţii neprevăzute”, spune Diana Ţăruş, specialist financiar, citată de digi24.ro.

  Există chiar o bancă, Intesa Sanpaolo, ce nu oferă decât o dobândă de 0,44%, chiar şi la depozitele pe un an. Ceea ce înseamnă că, la 1.000 de lei depuşi, clientul rămâne, după un an de zile, dacă vrea să-i retragă, cu mai puţini bani decât avea iniţial, după ce plăteşte toate comisioanele băncii. Banca condusă de fostul preşedinte al Fondului Proprietatea, Giovanni Ravasio, practică o dobândă variabilă de ROBOR la o lună minus 0,5%, ceea ce înseamnă că poate să mai crească, dar poate să şi ajungă oficial pe minus.

  Bancherii n-au mai fost interesaţi să păstreze economiile românilor de la începutul acestui an, când ofereau dobânzi de până la 5% la 12 luni. Odată ce Banca Naţională a micşorat dobânda-cheie, băncile comerciale au tăiat şi ele din câştigurile oferite clienţilor.

  Banca Naţională a redus dobânda-cheie de cinci ori anul acesta, până la minimul istoric de 2,75%. Prin urmare, majoritatea băncilor oferă acum dobânzi la depozite de 2 până la 3%.

  În acest an, s-au micşorat de altfel cu 700 de milioane de lei sumele pe care românii le ţin ca depozit la termen în bănci, până la 64,5 de miliarde de lei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Ai 1.000 de lei depuşi la Intesa Sanpaolo? Mai verifică o dată, ca să fii sigur!

  1. anca spune:

   Evident bancile ,FURA,nu RESPECTA contractele etc.,in mod normal ei ar trebui sa anunte clientii daca au schimbat ceva din mers si clientul este cel care decide ce face cu banii depusi.Deci aceste banci trebuie date in judecata pentru escrocarea clientilor.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top