• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bce

  Poliţia din oraşul german Frankfurt a instalat baricade şi sârmă ghimpată în jurul sediului general al Băncii Centrale Europene (BCE), pregătindu-se pentru demonstraţii potenţial violente împotriva programului de austeritate al Guvernului şi capitalismului, relatează Associated Press.

  Alianţa Blockupy susţine că activiştii intenţionează să blocheze noul sediu al BCE înaintea unei ceremonii de inaugurare a clădirii, care va avea loc miercuri, şi să perturbe ceea ce ei numesc afacerile capitaliste.

  Apoximativ 10.000 de persoane sunt aşteptate la mitingul din piaţa principală din Frankfurt, Roemerberg. Organizatorii au închiriat un tren special care să aducă manifestanţii de la Berlin, iar pe alţii îi transportă cu autocarele din alte oraşe germane sau ţări europene.

  Poliţia din Frankfurt susţine că majoritatea demonstranţilor sunt paşnici, dar elemente care promovează violenţa pot folosi mulţimea ca acoperire.

  BCE, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional fac parte din aşa-numita „troică” ce monitorizează respectarea condiţiilor de împrumut pentru ţările cu probleme financiare precum Grecia. Acest condiţii includ restrângerea cheltuielilor şi reducerea deficitelor, iniţiative ce ar avea ca scop reducerea datoriei dar care sunt considerate responsabile şi de rata ridicată a şomajului şi creşterea economică lentă.

  Noul Guvern de stânga al Greciei acuză aceste politici pentru crearea unei „crize umanitare” ce condamnă la sărăcie pensionarii şi şomerii. Preşedintele BCE, Mario Draghi, a cerut mai multe cheltuieli din partea Guvernelor care sunt în formă financiară bună, precum Germania, un apel care a fost ignorat însă de oficiali. BCE susţine că intenţionează să fie „pe deplin operaţională”, deşi unii angajaţi ar putea lucra de acasă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top