• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • aursfPreședintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Alin Iacob, a declarat că a primit informații de la clienții bancari pe care i-a reprezentat în negocierile cu instituțiile de credit că au fost căutați de reprezentanți ai băncilor, care au încercat să-i descurajeze sau i-au presat în diverse forme.

  „Am avut marea surpriză ca oamenii care ne-au mandatat să negociem în numele lor să ne spună că au fost căutați de bănci, fără ca noi să fi informați. Banca spunea că AURSF nu a reușit să obțină nimic de la bănci. Există suspiciunea că băncile ne-au ponegrit în fața celor pe care îi reprezentam. Am cerut explicații de la bănci în legătură cu aceste informații, însă nu le-am primit”, a spus Iacob.

  El a mai relatat că, inițial, băncile nu au dorit nici măcar să discute cu reprezentanții AURSF și ai Grupului Clienților cu Credite în CHF (GCCC). „A fost un demers făcut cu cea mai mare deschidere, pentru a muta relația client-bancă înapoi la ghișeu, de la tribunale, unde din păcate au ajuns prea multe, așa cum au declarat bancherii că își doresc”, a mai spus Alin Iacob.

  „Din păcate, băncile au făcut – în majoritatea cazurilor – o simplă manevră de imagine”, a adăugat președintele AURSF. El a relatat și felul în care bancherii au încercat, prin toate mijloacele, să zădărnicească demersurile reprezentanților debitorilor.

  „Întâlnirile nu au avut loc până nu am prezentat procurile autentice. Dacă nouă ne-a fost atât de greu să discutăm cu băncile, și nici nu le-am clintit, ce așteptări poate avea clientul?”, s-a întrebat Alin Iacob. „Va primi aceleași pseudo-soluții și va primi niște drafturi de contracte dezavantajoase”, a încheiat acesta.

  Cătălin Voivozeanu, lider al GCCC, a relatat o altă manevră a bancherilor, menită să zădărnicească eforturile de înțelegere amiabilă. „O bancă ne-a comunicat că va solicita și certificate medicale. Dacă ești sănătos, de ce să te ajutăm? Dacă ești bolnav, la fel. Dacă ai venituri, de ce să te ajutăm? Dacă nu ai, îți luăm casa”, a spus acesta.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  5 Responses to Alin Iacob, AURSF: Există suspiciunea că BĂNCILE ne-au PONEGRIT în fața clienților

  1. George spune:

   E clar ca bancile nu vor sa schimbe ceva in comportamentul lor fata de clienti si prefera sa piarda in instante in procese individuale pentru ca sunt prea putini cei care isi permit financiar sa dea banca in judecata. Pierderile pentru banci sunt insignifiante si, oricum nu plateasc prea curand ceea ce le impune instanta pentru ca nu are nimeni ce sa le faca. Nici un om politic nu este interesat de o reglemtare clara a acestui domeniu, rezolvarea cazand tot pe unerii impovarati ai debitorului, adica alegatorului. Scuze, in Romania nu mai exista de mult oameni politici ci doar oameni cu interese comune.

  2. mesagerii romaniei spune:

   Mesajul romanilor „””FARA FRICA !!!””.

  3. nina spune:

   Solutia este una PENALA !!!!. D-nul DUNCA a auzit de codul penal ???, stie ca-i valabil si pentru bancheri ???, stie ca aceeasi justitie care a dat hotarari poate sa le puna si in aplicare ???.

  4. liviu spune:

   Dar unde este departamentul ala de protectie a consumatorului de servicii financiare ???? . Ne intrebam pe unde sta pitit sa nu-l gaseasca cineva , d-nul Dunca stie ????, la vazul vreodata la fata cum arata ??? .

  5. cetatean indignat spune:

   Este absolut uluitor si totodata scandalos , cum seful unei institutii din romania in speta PROTECTIA CONSUMATORULUI se da batut in fata bancilor si dezarmeaza chiar inaintea consumatorului , cel pe care teoretic dar si practic ar trbui sa-l protejeze. Am fost uimit aseara cum reprezentanti ai imprumutatilor , avocatul Cuculis , Radu Soviani , d-nul Dunca ( care afirma cu o lejeritate de necrezut ca bancherii nu respecta hotararile judecatoresti si dansul nu are ce face , si cere o solutie politica ) impreuna cu moderatorii emisiunii postului REALITATEA TV. au ascultat jumatate din timpul alocat , aberatiile lui Vasilescu . Oameni buni !!!! , pai daca forma de organizare in romania este HOARDA , as zice sa formam mai multe hoarde si fiecare cu regulile ei . La ce bun avem legislatie ???? , rea s-au buna nu conteaza daca ea se aplica discriminatotiu si pe principii de forta ???? . Banciile aplica principiu celui mai tare si nu le intereseaza nici o reglementare inafara de cele create de niste unii in laboratoarele proprii . Nu pot sa cred ce vedem in fiecare zi si anume —– institutii pe hartie care in realitate nu au nici o valoare (agreseaza la randul lor cetatenii pentru asi face vazuta prezenta ) , caste cu interese proprii pe care le apara cu orice pret , etc.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top