• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • alin-iacobPreședintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Alin Iacob, a declarat după prezentarea publică a propunerilor Băncii Transilvania pentru datornicii în franci elvețieni (CHF), preluați de la Volksbank prin achiziționarea băncii cu capital austriac, că avem de-a face cu o oferta ce arată un grad înalt de responsabilitate față de clienți.

  El a precizat însă că oferta Băncii Transilvania necesită clarificări în câteva aspecte, pentru a fi bine înțeleasă de potențialii beneficiari și că fiecare punct al propunerii ar trebui detaliat. De altfel, Iacob a amintit că reprezentanții Volksbank au solicitat AURSF amânarea întâlnirii pentru negocieri cu clienții până după finalizarea tranzacției cu banca clujeană.

  „Vom solicita Băncii Transilvania o întâlnire pentru a primi lămuriri detaliate în legătură cu oferta pentru clienții cu credite în franci elvețieni, pentru ca nimic din ceea ce se propune să nu poată fi greșit înțeles sau răstălmăcit”, a declarat Alin Iacob.

  Președintele AURSF și-a exprimat speranța că exemplul Băncii Transilvania va fi urmat și de alte instituții de credit care au datornici în moneda elvețiană. „Asociația noastră îi reprezintă pe oamenii ce doresc ca relația dintre client și bancă să se întoarcă din sălile tribunalelor la ghișeu”, a punctat Iacob, arătând că împărțirea poverii suplimentare generate de evoluția cursului leu-CHF este soluția avantajoasă pentru ambele părți.

  „După această ofertă, poziția AURSF, care a propus ca răspuns la proiectul Ministerului Finanțelor, un discount de 25% după conversia în lei, cu 10% mai mult decât propunerea guvernamentală, este rezonabilă și realistă, mai ales că oferta de discount a Băncii Transilvania este fără garanție de stat. Păstrarea propunerii de 15% din partea ministerului ar putea pune în pericol inclusiv ofertele deja făcute de bănci”, a conchis Alin Iacob.

  Reamintim cititorilor că Banca Transilvania a anunțat marți că oferă clienților cu datorii în CHF preluați de la Volksbank posibilitatea de a-și converti creditele în lei, cu un discount de 22,5%, plus eliminarea comisionului de risc și chiar restituirea sumelor încasate în contul acestuia prin diminuarea corespunzătoare a valorii creditului.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  7 Responses to Alin Iacob: Poziția AURSF se dovedește realistă. Conversie în lei și 25% discount ar fi o reală împărțire a poverii

  1. A spune:

   eliminarea comisionului de risc nu este o reducere oameni buni, este dreptul nostru fiind o clauza abuziva la mijloc

  2. Adrian spune:

   Sa nu uitam ca unii dintre noi in urma procesului cu Volksbank in momentul de fata ne este recunoscut faptul ca avem creditul ipotecar cu dobanda fixa (4.25% cazul meu) iar conversia la alta valuta se face cu trecerea de la dobanda fixa la dobanda variabila (propunerea BT) care nu ne avantajeaza pentru ca rata va fi calculata in functie de indicele EURIBOR sau ROBOR iar viitor am putea avea noi surprize neplacute.

  3. Adrian spune:

   Sa nu uitam ca unii dintre noi in urma procesului cu Volksbank in momentul ne este recunoscut faptul ca avem creditul ipotecar cu dobanda fixa (4.25% cazul meu) iar conversia la alta valuta se face cu trecerea de la dobanda fixa la dobanda variabila (propunerea BT) care nu ne avantajeaza pentru ca rata va fi calculata in functie de indicele EURIBOR sau ROBOR iar viitor am putea avea noi surprize neplacute.

  4. Bogdan spune:

   si pentru noi cei care am obtinut eliminarea comisionului de risc inca din 2010, ce vom face pentru ca la o rata de 1000 ron acum la cursul inghetat de 3,8 reducerea aplicata de 22,5%, la cursul de 4.2 ar insemna fix o rata de 913 ron conform calculatorului de credit al BT afisat pe site. asa ca reducerea nu e asa mare mai ales ca suportam o diferenta de curs de peste 90% in continuare. Zic asta deoarece am luat creditul cand CHF era 1,88 si facand calculele cu procentul de 22,5%, constat ca, suport totusi cresterea de 90% a cursului valutar.

  5. Boorcan Vali spune:

   Celelalte banci vor trebui de urgenta sa ia exemplul Bancii Transilvania altfel vor pierde clientii,credibilitatea iar unele banci mai mici pot chiar disparea.Se aude si la OTP Bank?

  6. cp spune:

   Atentie, Alin Iacob! Un discount de 22,5%, plus eliminarea comisionului de risc, inseamna o reducere totala de 35-40%. AURSF porneste la negociere de la 25%?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top