• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Sergiu-Oprescu

  Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank

  Topul băncilor care sunt active pe piaţa publicităţii nu are legătură neapărat cu poziţia pe piaţa bancară, ci cu strategia conducerii şi necesităţile de moment.

  CEC Bank nu se află în top 10 pe piaţa publicităţii în 2015 iar Banca Transilvania, o bancă cu creştere agresivă şi lichidităţi, nu este în fruntea acestui top.

  În schimb sunt prezente bănci mari ca BCR sau BRD, bănci inovative gen ING sau Libra sau instituţii ca Alpha Bank cu active imobiliare de valorificat şi dornice în acelaşi timp să atragă noi clienţi cu credite şi depozite.

  Primul loc la numărul de reclame în mediul online, radio, TV şi presă scrisă îl deţine Alpha Bank cu 9196 de reclame.

  Urmează apoi locurile 2,3,4,5 unde se situează bănci ce au peste 6.000 de reclame fiecare: ING, BCR, BRD şi Raiffeisen, conform bancherul.ro.

  Locul 6, Bancpost, are 5.199 de reclame, fiind urmată de Libra Bank cu 4916 reclame.

  Locurile 8, 9 şi 10 sunt deţinute în ordine de Unicredit, Banca Transilvania şi Piraeus Bank cu peste 2.000 de reclame.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Alpha Bank, ING şi BCR, cele mai active pe piaţa de publicitate în 2015

  1. abas spune:

   Adincirea crizei se obsearva cind bancile se dau peste cap sa atraga „clienti” (care in marea lor majoritate, sunt in general fraieri). Analisti canadieni (si de mult ii consider ca fiind cei mai buni in lumea tarilor avansate) spun ca accentuarea crizei apare odata cu reducerea profitului. In contextul economiei mondiale, care cam atirna de economia Chinei, cu totii dau vina pe chinezi care au redus motoarele. Canadienii merg mai departe cu observatiile si sugereaza o corelare intre rata somajului si rata sinuciderilor. In Canada rata somajului a crescut cu 1% iar sinuciderile cu 0.8%, pare logic. Zilele trecute aminteam ca desi americanii investesc cel mai mult in invatamint, totusi Norvegia, Suedia si China culeg mai multe beneficii din asta, au crestere economica mai mare. Trebuie sa explic ca asa cum inteleg americanii sa investeasca in invatamint (si in general) nu este tocmai de natura sa aduca crestere economica – ei au crestere economica importind materie cenusie, in timp ce proprii academici se zbat sa-si plateasca datoriile la banci. Adica, despicind firul in patru, cresterea economica se naste din profitul obtinut cu valoare adaugata. Cind ai un profit chior, fara valoare adaugata, nu ai nici crestere economica. Profitul bancii este un exemplu tipic de profit chior, totul provine numai din dobinda. Banca te imprumuta ca sai aduci dobinda, putin ii pasa ce faci tu cu banii imprumutati – iti intaresti afacerea sau ii joci la bursa.
   Si pentru ca am ajuns aici, sa vorbim si despre spalarea banilor. Pe vremuri, banii ilegali ii bagai intr-o afacere legala si gata – dar asta era cam transparenta si te inhatau direct. Acuma, este cam dificil sa te imprumuti la o banca de o suma identica cu cea pe care vrei sa o acoperi/speli, dar se imprumuta altul (contra unui comision) si ti-o ofera ca „ajutor” prietenesc. De fapt nu-ti da nimic, din contra tu ii dai comisionul iar el practic isi transfera banii dintr-o banca in alta (dotata cu secret bancar) care doar te verifica la originea sanatoasa a banilor – uite am chitanta, i-am luat de la banca. Sarlatanul, care a platit comisionul, are banii curati – sunt banii prietenului. Justitia are treaba cu sarlatanul si asta-i curat, n-are treaba cu prietenul care nu-i urmarit (si chiar daca are, ia banii de unde nu-s ca l-am ajutat pe amaritul ala).
   Acuma si bancile se pricep si cunosc multe – este si asta o cloaca de sarlatani. Auzi, isi fac reclama, tocmai la imobiliare, taman in criza. In Canada, din ce vad, oamenii au cam terminat cu vindutul caselor (la mina a doua). Deci economia isi revine si pretul caselor noi va scadea si dobinzile bancare vor trebui sa scada. Nu stiu cum va fi cu taxele, la americani Trump spune ca el va creste taxele (mai mult la bogati, mai putin la clasa de mijloc si de loc la saraci) – democratii au sa inghita in sec (in linii mari si ei vor sa creasca), dar republicanii au sa-l jumuleasca (si lui i se filfie, ca are suportul poporului care il alege).

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top