• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • UBS_Bank3Băncile din Europa şi Statele Unite ale Americii au plătit amenzi în valoare totală de aproape 65 de miliarde de dolari în 2014, cu 40% mai mult decât în 2013, potrivit unui raport al grupului Boston Consulting, citat de Mediafax.

  Valoarea totală a penalităţilor pe care le-au dispus autorităţile de reglementare din Europa şi SUA în 2014 este cea mai mare din istorie, aceste amenzi fiind date pentru o serie de nereguli, cum ar fi manipularea pieţei valutare sau a dobânzilor şi efectuarea de tranzacţii cu ţări aflate pe lista sancţiunilor SUA.

  Dacă până anul trecut cele mai multe dintre amenzile mari este dispuse pentru fapte petrecute în anii de dinaintea crizei financiare, în 2014 a crescut semnificativ numărul amenzilor care au vizat încălcări recente ale reglementărilor din sistemul bancar.

  „Estimarea noastră este că aceste costuri determinate de litigii vor fi în continuare substanţiale, devenind deja o parte a costurilor presupuse de întreprinderea unei afaceri”, a afirmat Ingmar Broemstrup, analist al Boston Consulting Group.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to Amenzi de 65 miliarde de dolari plătite de bănci în 2014

  1. […] Amenzi de 65 miliarde de dolari plătite de bănci în 2014 […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top