• 4,6656

  • 3,9462

  • 4,0129

  • 165,6222

  • Ana BirchallInițiatoarea proiectului de lege care prevede conversia creditelor din valută în lei la cursul valutar din prezent este una dintre persoanele cele mai expuse la sistemul financiar-bancar dintre membrii Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților. Cu toate acestea, deputata PSD a avut puțin de a face cu clauzele abuzive din contractele de credit ale băncilor locale.

    Nu pentru că nu ar avea credite, ci pentru că s-a orientat către bănci mai mari, din Statele Unite. Deputata are două credite mai importante contractate în 2000 și 2002, ambele în dolari americani. Primul dintre ele este luat de la Washington Mutual, are scadența în anul 2018 și a fost în sumă de 153.000 de dolari. Cel de-al doilea a fost luat de la Citi Bank, este scadent în 2017 și a avut la contractare valoarea de 239.000 de dolari.

    Din România a luat doar un credit relativ mic, de 10.000 de euro, de la BCR, și un card de credit de aceeași valoare, garantat însă cu un depozit colateral.

    În ceea ce privește plasamentele, Ana Birchall s-a orientat mai mult spre fonduri de investiții și obligațiuni. Cei mai mulți bani i-a plasat în fonduri administrate de BCR (289.000 de lei și 54.000 de euro) și în obligațiuni în dolari emise de aceeași bancă (64.500 de dolari).

    Expunerea pe cea mai mare bancă românească este completată de o asigurare de viață cu capitalizare de 81.000 de lei și mai multe depozite în lei și euro. Mai deține alte plasamente ceva mai mici la BCR, BRD, Citi Bank și Santander SUA și, la capitolul investiții exotice, un lingou de aur.

    Faptul că tocmai inițiatoarea legii este unul dintre clienții premium ai BCR poate ridica semne de întrebare, dacă ne gândim la faptul că banca este în topul proceselor cu clienții din cauza cauzelor abuzive din contractele de credit, având interese contrare consumatorilor în această problemă.

    Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

    Related Posts

    7 Responses to Ana Birchall a dat Volksbank și Piraeus pe Citi Bank și Washington Mutual

    1. Grant Joerger spune:

      Thanks for sharing, this is a fantastic blog.Much thanks again. Really Cool.

    2. 838104 82557Howdy! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I

    3. We appreciate you this site post, it turned out a unique read. You get various nice points within the post

    4. Josh Eberline spune:

      I appreciate, cause I found exactly what I was looking for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

    5. visit site spune:

      Amazing, which is a first class a part of create which has been get from extended long time. Accomplish aside from that take a look at this online site.

    6. Ana lu' Geoana spune:

      De unde are atita bani aceasta cotofana ? Din jocuri cu Geoana si alti social-democrati pe bancheta din spate a SUV ?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Scroll to top