• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • CHF 2Aprecierea francului elvețian (CHF) va continua cel puțin pe termen mediu, spun specialiștii, și doar o intervenție în acest sens a Băncii Centrale din Elveția ar putea schimba această tendință, sau măcar să tempereze puțin avansul.

  „SUA tipăreşte dolari de doi ani, de trei luni se tipăreşte euro şi toţi banii îşi caută locuri de popas. Unde să meargă toţi aceşti bani? Elveţia are tradiţie, stabilitate, este o regiune din centrul continentului, cu regim de liber schimb etc.”, spune președintele Capital Partners, Doru Lionăchescu. El consideră că aprecierea CHF va continua întrucât și Uniunea Europeană și Statele Unite au restricții pe piața financiară, iar Rusia și China nu mai sunt opțiuni atractive.

  Lionăchescu arată că schimburile comerciale dintre România și Elveția sunt minime, iar singura problemă de la noi legată de CHF, cea a debitorilor în această monedă, ar putea fi rezolvată prin legea falimentului personal.

  Citește mai multe pe bursa.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top