• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Andreea PaulAndreea Paul, prim-vicepreședinte al PNL, este de părere că redevențele la petrol și gaze și impozitele speciale pe hidrocarburi trebuie corelate cu sistemul general de impozite, cu maturitatea zăcămintelor și cu liberalizarea prețului la gazele naturale, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

  ”Este suspectă amânarea dezbaterii publice a studiilor de specialitate și luarea unei decizii ferme la sfârșitul anului 2014, când expiră perioada celor 10 ani în care schema redevențelor a fost blocată”, spune parlamentarul.

  Potrivit Andreei Paul, din redevențele la petrol și gaze se încasează sume mult mai mici decât ar trebui, făcând și câteva comparații în acest sens. Astfel, taxa clawback din industria farmacetică aduce cu 50 milioane de euro mai mulți bani decât redevențele, taxa pe construcții speciale (aplicată în cea mai mare parte acelorași companii), aduce cu 15 milioane de euro mai mult, iar recuperarea prejudiciului din dosarul de evaziune al rafinăriei Lukoil ar aduce la buget venituri aproape la fel de mari ca redevențele.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Andreea Paul: amânarea rediscutării redevențelor este suspectă

  1. Caliu spune:

   Suspecta este gidirea matale(„sus Ponta”}

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top