• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Marius DuncaPreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a explicat într-un interviu pentru site-ul bancherul.ro cum s-a ajuns de la afișarea la bancomat a comisioanelor plătite efectiv pentru fiecare tranzacție, la o variantă mai apropiată de dorințele băncilor.

  Mai exact, ANPC a schimbat forma inițială a Ordinului prin care impunea afișarea la bancomat a tuturor comisioanelor percepute pentru tranzacții cu cardul bancar, trecând de la afișarea sumelor fixe, în lei, la afișarea comisioanelor sub formă procentuală, ceea ce s-ar putea să nu le spună mare lucru clienților.

  ”Pentru a evita ca acest Ordin să implice costuri care pot fi transferate către consumatori, am preferat să le acordăm băncilor un termen de 120 de zile pentru a putea implementa Ordinul în forma aceasta. După ce vor fi implementate aceste reglementări, ne vom consulta cu reprezentanții băncilor și vom identifica soluții și termene realizabile în așa fel încât consumatorii să fie informați complet, corect și precis, adică comisioanele să fie afișate în sumă fixă”, spune Marius Dunca, președintele ANPC.

  Dunca dă asigurări că în cele din urmă Ordinul va fi implementat în forma inițială, însă nu poate preciza momentul în care se va întâmpla asta.

  Mai mult decât atât, ANPC a fost de acord să nu fie afișate comisioanele decât la bancomatele băncii emitente a cardului. La bancomatele altor bănci va fi afișat doar un mesaj de avertizare, deoarece, potrivit lui Marius Dunca, afișarea comisioanelor ar presupune un procedeu complex cu o durată de implementare de minimum un an și jumătate.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top