• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningen

  Decizia băncii Raiffeisen de schimba regulile jocului se loveşte de imposibilitatea instituţiilor abilitate de a interveni.

  Steve Van Groningen, CEO Raiffeisen, a decis să elimine scadenţele pe o lună la depozitele clienţilor, scoţând din portofoliul de servicii al băncii unul dintre cele mai cerute produse ale clienţilor Raiffeisen. Conform datelor furnizate de zf.ro, aproape 80% din banii atraşi de Raiffeisen de la clienţi sunt pe depozite mai mici de 3 luni, ceea ce înseamnă că majoritatea clienţilor alegeau acest produs facil care le permitea un acces uşor la bani, la termen scurt, cu care puteau contrabalansa fluctuaţiile valutare sau situaţiile neprevăzute sociale şi economice.

  Pentru o ţară aflată pe penultimul loc în UE ca nivel de trai, economisirea pe o lună, cu prelungire automată, aducea un plus de stabilitate clienţilor bancari.

  În aceste condiţii, iată că o eventuală decizie în lanţ a bancherilor de a elimina acest produs atât de necesar populaţiei se loveşte de o incapacitate juridică a instituţiilor statului de a interveni.

  Practic, ANPC, care este instituţia ce trebuie să apere drepturile consumatorilor nu poate interveni, conform declaraţiilor oficiale.

  „Drepturile consumatorilor nu sunt încălcate. Consumatorii care doresc un astfel de depozit pot alege altă bancă. Depinde de politica fiecărei bănci cum îşi construieşte ofertele“, au spus la solicitarea ZF reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

   

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top