• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • marius-dunca

  ANPC va participa cu observatori la negocierile colective dintre clienţii cu credite în CHF şi bănci.

  „Vom participa cu specialiştii noştri, vom fi acolo ca observatori să vedem ce propuneri le fac băncile clienţilor la negocieri. Dar trebuie să ţinem cont că totuşi contractele de credit diferă de la caz la caz”, a afirmat luni preşedintele ANPC, Marius Dunca, la seminarul „Ziua Consumatorului de Servicii Financiare”, organizat împreună cu Asociaţia Societăţilor Financiare ALB România.

  AURSF va reprezenta clienţii cu credite în franci la negocierile cu băncile, care ar urma să aibă loc în luna aprilie, după ce instituţiile de credit vor fi invitate la aceste discuţii. Totodată, vor fi invitaţi ca observatori reprezentanţi ai ANPC, ai Băncii Naţionale a României, precum şi Avocatul Poporului.

  Negocierea va fi condusă de o echipă de experţi din domeniile financiar-bancar, juridic şi al drepturilor consumatorilor din sectorul financiar.

  Clienţii au ca obiectiv conversia în lei a creditelor în franci elveţieni cu o reducere semnificativă a ratei faţă de cursul zilei, fără a se prelungi perioada de creditare.

  Dunca a precizat că, în urma sesizărilor şi reclamaţiilor clienţilor, au fost cazuri punctuale în care s-a ajuns la soluţii cu banca, dând ca exemplu o reducere a ratei de la 638 lei la 300 lei, prin conversia creditului din franci elveţieni în lei, cu aplicare de reducere pe sold şi scăderea dobânzii.

  „Nu am reuşit până acum soluţionări de grup, doar ce am avut sesizări la ANPC şi am putut să aducem la aceeaşi masă consumatori şi operatori financiar-bancari”, a spus preşedintele ANPC.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top