• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • spurnyProcesul în care Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a chemat în judecată BCR pentru presupuse clauze abuzive din contractele de creditare încheiate înainte de 2010 a primit, după un an de amânări, termen la Tribunalul Bucureşti. Prima ședință de judecată în acest proces va avea loc pe 24 aprilie.

  Dosarul a fost înregistrat în 2013, însă mai multe instanțe și-au declinat competența, astfel că rezolvarea problemei clienților BCR care acuză existența unor clauze abuzive în contractele lor de credit a fost amânată până în prezent. Acțiunea ANPC a pornit de la reclamațiile a 15 clienți, care s-au plâns de diferite nereguli în contractele lor. Pe baza acestora, autoritatea a întocmit un proce verbal și a deschis acțiune în justiție contra BCR.

  Printre clauzele reclamate ca abuzive se numără cea de dobândă de referință variabilă, dobânda revizuibilă semestrial și clauzele privind comisioanele. ANPC a solicitat instanței și să oblige banca să restituie clienților sumele încasate în baza acestor clauze considerate abuzive.

  Dacă instanța va da câștig de cauză ANPC, cea mai mare problemă a BCR va fi returnarea sumelor, scrie economica.net, întrucât comisioanele reprezintă cea mai mare parte a ratelor plătite în primii ani de derulare a unui contract de împrumut.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top