• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • FMIFondul Monetar Internațional susține că economia globală înregistrează în continuare o creștere anemică iar în acest context a cerut unora din țările G20 (grupul țărilor bogate și al principalelor economii emergente) să-și majoreze cheltuielile guvernamentale.

  „Creșterea economiei globale rămâne slabă, iar riscurile au devenit mai proeminente”, susține FMI într-un raport publicat înaintea reuniunii G20. De altfel, marți FMI și-a revizuit în jos estimările privind avansul economiei mondiale până la 3,1% în 2016 și la 3,4% pentru anul viitor, în ambele cazuri cu 0,1 puncte mai puțin decât în precedentele sale estimări publicate în luna aprilie. „Creșterea PIB-ului mondial ar putea fi chiar mai mică dacă incertitudinile economice și politice apărute în urma Brexit vor continuă”, se mai arată în raportul FMI.

  În acest context, FMI vrea ca economiile avansate, în special Australia, Canada, SUA și Germania, să-și majoreze cheltuielile publice spre investițiile în infrastructură pentru a stimula creșterea economiei mondiale. Mai mult, „reformele care facilitează creșterea investițiilor în infrastructură ar ajuta la creșterea capacităților productive, ar alimenta direct cererea pe termen scurt și ar cataliza investițiile private”, susține FMI, potrivit agenției AFP.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top