• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Victor Ponta 3Premierul Victor Ponta nu a ratat ocazia să arate cât de puţin a înţeles din funcţionarea economiei în cei doi ani şi jumătate de mandat. Aflat la un eveniment organizat de Academia Română, Ponta a tras de urechi firmele ajunse în insolvenţă (ceea ce nu e prima dată) şi, mai rău, pe judecătorii care judecă aceste cazuri.

  Premierul, acelaşi care a prezentat intrarea Hidroelectrica în insolvenţă ca pe o mare realizare a primului său mandat, ar dori acum o cruciadă împotriva insolvenţelor, pentru că în opinia sa, pentru care a mai fost deja criticat, acestea nu sunt decât o conspiraţie pentru a nu mai plăti taxe la stat.

  Pe cifre, 40 de miliarde de lei avem de încasat la buget de la firme aflate în insolvență. Eu nu zic că cineva recuperează 100 % debitele din insolvență. Dar hai să recuperăm 25%. 10 miliarde de lei în plus venituri anul acesta pentru că vorbim de evaziune fiscală legală în care un judecător, un administrator special, vine și ne ajută să nu plătim taxe”, şi-a expus Victor Ponta, de profesie avocat, teoria, citat de Agerpres.

  Dincolo de faptul că evaziunea fiscală nu poate fi legală, tocmai pentru că este interzisă în mod explicit de lege (!!!), este îngrijorător atacul la adresa justiţiei. În opinia avocatului Ponta (deşi e posibil ca asta să fie doar opinia deputatului, premierului sau preşedintelui PSD Ponta), judecătorii sindici, care aplică legea insolvenţei, sunt parte într-o mare reţea de evaziune fiscală. Grav. Poate citeşte şi CSM declaraţia sa.

  Faptul că include administratorii speciali în aceeaşi categorie cu judecătorii arată şi cât de mult ştie Ponta despre insolvenţă. Administratorii speciali sunt numiţi de acţionarii sau asociaţii firmelor aflate în insolvenţă, prin urmare e normal să apere interesele acestora. Administratorii judiciari, pe de altă parte, sunt numiţi de judecătorul sindic şi trebuie să fie independenţi.

  Declaraţia lui Ponta aduce o senzaţie de deja-vu, ea fiind copia fidelă a declaraţiilor făcute în nenumărate rânduri de reprezentanţii mediului bancar. Aceştia se plâng constant de sumele mici pe care le recuperează din dosarele de insolvenţă şi dau vina pe debitorii care, în opinia lor, au ca unic scop să nu mai ramburseze creditele. De altfel, acelaşi mesaj a fost preluat şi în discuţia referitoare la insolvenţa persoanelor fizice.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  5 Responses to Apucături de bancher şi atacuri la justiţie din partea lui Victor Ponta

  1. constantin spune:

   Acest infantil, arogant si iresponsabil are totusi o calitate – loialitatea.
   I-a fost loial si mult prea apropiat lui Bombonel.Acum este periculos de apropiat de Ghita.
   Ca sa-ti lasi nevasta si copii singuri la Viena in miniconcediu chipurile pentru tratarea depresiei de perdant , dar sa-ti faci mendrele prin baruri si hoteluri in Dubai si Emirate , arata de fapt dece Ghita (si famiglia) are prioritate in fata propiei familii.

  2. Sorin Costina spune:

   Dottore nu se poate abtine sa nu plagieze pe cineva!!

  3. anca spune:

   Da,este un pericol social ca JUSTITIA ii lasa sa-si faca de cap.Hai sa schimbam constitutia asta care este pentru borfasi nu pentru popor ,cu CONSTITUTIA MERITOCRATA,numai asa putem scapa de ciuma care exista acum la guvernare.

  4. stefan spune:

   ma amuzat enorm chestia aia cu ‘de profesie avocat’. e de tot rasul. asta nu are nici o profesie. ba poate aia de prostul satului si mincinosul Romaniei.

  5. fata morgana spune:

   aveati indoieli ca Ponta nu isi va urma cursul care l-a consacrat? omul e un pericol social, iar voi continuati sa il tratati cu manusi.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top