• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor a declarat că sectorul bancar a învăţat o lecţie dură din criza economică.

  florindanescu‘Am învăţat o lecţie dură în timp de criză. Ceea ce este dureros în acest moment este că de la bănci se aşteaptă două lucruri: să nu mai aibă neperformanţă şi în acelaşi timp să dea credite, în condiţiile în care acum sunt în insolvenţă una din şapte firme, iar în anii trecuţi vorbeam de una din 30. În prezent doar 2% dintre companii reuşesc să iasă din insolvenţă’, a spus Dănescu, într-o conferinţă referitoare la inovaţiile anului 2014 în banking.
  Preşedintele executiv al ARB a arătat că în prezent nivelul insolvenţei a ajuns la 25 de miliarde de euro.
  ‘E mult, e puţin? Cred că este foarte mult. Se pune întrebarea dacă băncile fac bine că îşi asumă riscuri mari sau fac rău creditând, într-o economie care are nevoie de credite mai mult ca oricând’, a subliniat Dănescu.

  Sursa: capital.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top