• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • misu negritoiuAutoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, joi, preluarea companiei de asigurări Carpatica Asig, aflată în procedură de rezoluţie, de către firma International Insurance Consortium, înregistrată în Olanda, după ce, recent, preşedintele ASF anunţa că mai mulţi investitori internaţionali ar fi interesaţi de preluarea asigurătorului.

  Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat, în 2 iunie, că autoritatea va lua în circa o săptămână o decizie în legătură cu oferta International Insurance Consortium. Joi, ASF a anunţat, într-un comunicat, că a decis „respingerea proiectului de achiziţie prezentat de societatea IIC România BV în vederea dobândirii unei participaţii calificate din capitalul social al societăţii Carpatica Asig SA“.

  Negriţoiu a precizat, săptămâna trecută, că ceilalţi investitori care şi-au arătat interesul pentru Carpatica Asig provin de pe plan internaţional, dar a refuzat să furnizeze informaţii concrete despre aceştia până când nu se conturează propunerile şi discuţiile.
  Potrivit şefului ASF, vehiculul olandez International Insurance Consortium este constituit mai degrabă din persoane fizice decât din persoane juridice.

  Indirect, el a lăsat să se înţeleagă că nu este mulţumit de dosarul investitorului, acesta urmând probabil să fie respins în final.

  Despre activitatea Carpatica, sub regimul de supraveghere şi de conducere temporară de FGA, Negriţoiu spune că societatea „merge foarte bine, se fac curăţenii, se reinterpretează un registru sau operaţiuni pe care le-au făcut ei care să conducă la o sănătate financiară sporită“.

  Consultantul financiar Deloitte urmează să finalizeze evaluarea asigurătorului până la finalul lunii, astfel că autoritatea ar putea decide asupra viitoarelor măsuri de redresare aplicate companiei în luna iulie. Sursa> adevarulfinanciar.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top