• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • city insuranceAsiguratorul român City Insurance, care a intrat recent în procedura de redresare financiară, acuză Autoritatea de Supraveghere Financiară că ar urmări distrugerea companiilor cu capital românesc din acest domeniu.

  Instituția condusă de Mișu Negrițoiu a găsit la City Insurance probleme mari legate de capitalizare. Firma trebuie să prezinte acum un plan de îmbuntățire a situației financiare.

  Totuși, City Insurance afirmă că nu ar avea problemele indicate de ASF.

  „Semnalăm cu acest prilej faptul că aceste măsuri restrictive și represive fac parte dintr-un context mai larg al preocupării Autorității de Supraveghere Financiare de a diminua până la desființare activitatea societăților de asigurare/reasigurare cu capital românesc, în favoarea explicită a celor cu capital străin”, potrivit unui comunicat de presă al City Insurance.

  Compania a plătit în primul trimestru al acestui an despăgubiri în cuantum de 23 de milioane de euro.

  „În cel mai scurt timp vom întreprinde toate demersurile legale pentru a ne apăra interesele, a anula acțiunile și măsurile abuzive ale Autorității de Supraveghere Financiare și a diminua la maximum consecințele negative ale acestora”, mai arată City Insurance, care este unul dintre cei mai mari jucători pe piața de RCA.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to ASF ar favoriza asiguratorii cu capital străin, spune City Insurance

  1. abas spune:

   „General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) was a multilateral agreement regulating international trade”. Asta-i tot ce m-a interesat sa aflu despre Mișu Negrițoiu. Nu ca inainte de „revolutie” a facut Dreptul la seral, sau ca a fost in America (securist fiind) – dupa intoarcere obtine o bursa GATT, ca sa invete .. indicatiile pretioase. Dupa „revolutie” era normal sa-si ia si doctoratul. Acuma vad ca a „descoperit” ca o firma romaneasca de asigurari „probleme mari legate de capitalizare”. Pai nu-i mai mult decit perfectul cind americanii cauta cu indirjire sa-si bage capitalul pe unde o fi, numai sa intre. Aloooo, DNA nu te ocupi nitel si de Misu ?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top