• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ASF

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va constitui un grup consultativ în domeniul protecției consumatorilor de servicii financiare, al cărui scop principal este facilitarea comunicării între cele mai importante asociații și organizații de profil, cu scopul consolidării protecției consumatorilor de servicii financiare.

  Grupul consultativ, constituit la inițiativa Direcției Protecția Consumatorilor din cadrul ASF, va avea ca obiective consolidarea protecției consumatorilor de servicii financiare, prevenirea și identificarea practicilor incorecte, neloiale sau frauduloase, a clauzelor contractuale neclare, a celor susceptibile a fi declarate abuzive etc., educarea și promovarea încrederii în produsele și serviciile financiare, elaborarea unei strategii comune în domeniul protecției consumatorilor, cooperarea și schimbul de informații în ceea ce privește protecția consumatorilor.

  De asemenea, grupul se va ocupa de emiterea de opinii și recomandări în domeniul protecției consumatorilor referitoare la proiectele de reglementare ale ASF, la  formularea de propuneri de îmbunătățire a reglementărilor ASF, la modul de soluționare a reclamațiilor formulate de către entitățile aflate în aria de supraveghere a ASF, de recomandări referitoare la reglementări sau ghiduri de aplicare a reglementărilor, de dezvoltarea în comun a unor programe și activități specifice, a unui sistem de monitorizare a pieței, a susținerii incluziunii și a educației financiare, dar și de efectuarea de studii și analize referitoare la nivelul și nevoile de educație financiară ale consumatorilor.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to ASF constituie un grup consultativ pentru protecția consumatorilor de servicii financiare

  1. Dan spune:

   Noutate absoluta, oferta de lucru la domiciliu, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala, conditia minimala : calculator conectat la internet , cunostiinte minime de operare pe internet . Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: dannicolcioiu@gmail.com

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top