• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ASFAutoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) retrage autorizaţia de funcţionare a companiei Forte Asigurări şi cere deschiderea procedurii de faliment, după ce a respins propunerea societăţii de intermediere financiară BBP Bandenia PLC de intrare directă în acţionariatul asigurătorului.

  Forte Asigurări este deţinută de LGS Holding Limited din Marea Britanie în proporţie de 99,97%, care este controlat la rândul său de Bandenia PLC. Restul titlurilor, de 0,03%, sunt în posesia OMV Petrom.

  Consiliul ASF a aprobat în şedinţa de marţi retragerea autorizaţiei de funcţionare a Forte Asigurări Reasigurări, “ca urmare a constatării stării de insolvenţă a societăţii, şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment”.

  Falimentul societăţii trebuie să fie confirmat de o instanţă de judecată, ca în cazul companiei Astra Asigurări.

  ASF a luat decizia de a introduce asigurătorul în procedura de faliment după ce a respins proiectul de achiziţie depus de BBP Bandenia PLC pentru a intra direct în acţionariatul companiei, prin dobândirea unei participaţii calificate.

  Investitorul se angajase să realizeze o infuzie de capital de 12 milioane de euro după ce ar fi intrat în acţionariat, însă nu a prezentat autorităţii documente prin care să ateste capacitatea de a susţine majorarea de capital. Integral pe adevarulfinanciar.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top