• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Misu NegritoiuAutoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat astăzi că va reduce mai multe taxe și tarife percepute de la entitățile pe care le supraveghează, impactul acestor scăderi în veniturile instituției fiind estimat la circa 10 milioane de lei.

  Cele mai importante reduceri vor fi la cota din contribuțiile brute încasate de fondurile de pensii, de la 0,38% la 0,3%, cota lunară din activele fondurilor de pensii private, de la 0,008% la 0,0078%, cota din activul net al fondurilor de investiții, de la 0,1% anual la 0,0078% lunar, tariful pentru instrumentele financiare derivate de la 0,08 la 0,03 lei pe contract și tariful pentru instrumentele financiare derivate pentru market makeri, de la 0,04 la 0,01 lei pe contract.

  De asemenea, vor fi reduse și cotele pentru ofertele publice de valori mobiliare (cum a fost cazul Electrica și, probabil, va fi cazul Hidroelectrica), la 0,1% din valoarea ofertei și va fi stabilit un plafon maxim pentru acestea, de un milion de lei.

  Au mai fost stabilite plafoane maxime și pentru ofertele de vânzare de obligațiuni și ofertele transfrontaliere și au fost reduse cotele pentru ofertele publice de cumpărare și cele pentru ofertele publice de preluare.

  De asemenea, au fost eliminate tariful pentru publicarea în Buletinul ASF, cel de analiză a prospectelor de ofertă publică și cotele pentru exercitarea dreptului de preferință de către acționarii existenți și pentru excepțiile de la publicarea unui prospect.

  ”Autoritatea de Supraveghere Financiară își exprimă convingerea că prin aceste modificări, dar și prin alte măsuri luate recent (Proiectul STEAM și măsurile adoptate pentru eliminarea obstacolelor identificate în documentul “8 bariere sistemice în dezvoltarea pieței de capital”), accesul pe piața de capital din România va fi mai uşor, iar piața financiară non-bancară din România își va consolida dezvoltarea sustenabilă prin reglementări inteligente și favorabile investitorilor”, spun reprezentanții ASF într-un comunicat de presă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top