• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • astra_asig_52431800Compania Astra Asigurări, aflată în lichidare, a depus vineri, 27 mai, contestaţii împotriva creanţelor a trei bănci, incluse în tabelul preliminar.

  Trei contestaţii împotriva creanţelor a trei bănci, înscrise în tabelul preliminar, au fost depuse la Tribunalul Bucureşti.

  Raiffeisen Bank SA a cerut înscrierea în tabelul preliminar a unei creanţe de 2,3 miliarde de lei, fiind astfel cel mai mare creditor al Astra Asiguări, potrivit tabelului preliminar. „Este vorba despre un portofoliu de poliţe încheiate de persoane fizice creditate de bancă, poliţe ce au fost cesionate în favoarea băncii. Majoritatea poliţelor reprezintă creanţe ale băncii sub condiţie suspensivă – condiţia producerii riscului asigurat. Mai exact, toate aceste sume se datorează Raiffeisen doar sub condiţia producerii riscurilor asigurate”, este răspunsul oficial al Raiffeisen Bank la solicitarea ECONOMICA.NET.

  Şi creanţele solicitate de alte două bănci sunt contestate. Este vorba de o creanţă de 154 de milioane de lei în cazul BCR şi 14 milioane de lei în cazul Credit Europe. Termenele de judecată au fost stabilite de instanţă în 12 septembrie, pentru contestaţia creanţelor Credite Europe şi Raiffeisen, în timp ce pentru contestaţia la datoria către BCR data a fost stabilită pentru 24 octombrie.

  Tabelul preliminar al creanţelor indică un total de 1.223 de creditori, care cer de la asigurătorul aflat în faliment 4,56 miliarde de lei. 

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top