• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci

  Bancherii au tăiat, în medie, încă 5% din dobânzile la depozitele populaţiei în ianuarie şi în acelaşi timp ai scumpit creditele cu 3%, rotunjindu-şi astfel marjele de câştig cu o treime de punct procentual. Marja de dobândă medie (diferenţa din dobânda la credite şi cea la depozite) se apropia de 4,8 puncte procentuale în ianuarie.

  Scăderea dobânzilor la depozite vine în contextul în care băncile se împrumută mai ieftin de pe piaţa monetară, pe fondul scăderii dobânzii-cheie a BNR. Dobânda medie la depozite era de 2,6% pe an în ianuarie, dar unele bănci de talie mare au coborât deja cu bonificaţiile sub 2% indiferent de scadenţă sau de suma economisită.

  „Mă aştept ca în perioada următoare presiunea să con­tinue asupra randamentelor, din toate clasele investiţionale, inclusiv depozitele. Băncile nu sunt într-o po­ziţie foarte confortabilă, au avut pierderi mari în trecut, unele mai au de provizionat. Nu e un context foarte fericit“, a explicat Matei Păun, managing partner la BAC Investment, conform mediafax.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top