• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • victor ponta_darius valcovGuvernul şi-a conferit dreptul de a schimba Codul Fiscal nu doar prin lege cu şase luni înainte de aplicare, ci şi prin ordonanţe care să intre în vigoare în 15 zile de la adoptare, după ce Codul Fiscal a fost modificat în ultimii 10 ani aproape doar cu ordonanţe de urgenţă, prin derogare de la lege.

  „Prezentul Cod se modifică şi se completează prin lege, ca act al Parlamentului, care intră în vigoare în termen de minim 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României. În situaţia în care modificările şi/sau completările se adoptă prin ordonanţe, se pot prevedea termene mai scurte de intrare în vigoare, dar nu mai puţin de 15 zile de la data publicării”, se prevede în ultima formă a actului normativ, citată de Mediafax.

  În prezent, legislaţia permite modificarea Codului Fiscal numai prin lege, promovată cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare. În practică, însă, Codul Fiscal a fost modificat în ultimii zece ani aproape de 100 ori, de cele mai multe ori prin ordonanţă de urgenţă aplicată la scurt timp după aprobare, prin derogare de la lege.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top