• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • BofAEconomia americană rămâne mai bine văzută decât cee a ţărilor din Europa şi Asia, iar pentru anul 2015 există previziuni optimiste din partea mai multor analişti consultaţi de site-ul MarketWatch, preluat de Mediafax.

  În 2014 în economia americană au fost create aproape 3 milioane de locuri de muncă, cea mai mare creştere după 1999. Tendinţa este pe cale să continue în 2015 şi va alimenta în mod sigur cheltuielile de consum, alături de scăderea preţurilor carburanţilor.

  Intensificarea consumului va încuraja companiile să angajeze şi să investească mai mult, iar rezultatul va fi o creştere economică de peste 3%, pentru prima oară după 2005.”Următorii doi ani vor fi cei mai buni din cel puţin un deceniu. Există multe dovezi că creşterea economică accelerează”, a declarat Bernard Baumohl, economist la Economic Outlook Group.

  Una dintre principalele frâne pentru economie, în ultimii patru ani, a fost stagnarea salariilor, care au crescut în medie cu numai 2% pe an, ritm echivalent cu două treimi din media pe termen lung din SUA. Totuşi, acest lucru este pe cale să se schimbe. Cu angajările în creştere şi şomajul în scădere, companiile vor căuta angajaţi pentru a nu risca să piardă vânzări în favoarea concurenţei dacă nu vor creşte producţia.

  Rata şomajului a scăzut în ultimii trei ani de la 8,6% la 5,8%, dar aproape nimeni, inclusiv Rezerva Federală, nu consideră că piaţa muncii este chiar atât de solidă. Circa 18,1 milioane de oameni, de exemplu, vor o slujbă full-time, dar nu o pot găsi, un număr neobişnuit de mare după cinci ani şi jumătate de redresare economică. „Pînă la sfârşitul anului, rata şomajului va scădea la 5%-5,5%”, consideră Guy Faucher, de la PNC Financial Services.

  Creşterea producţiei de petrol şi avansul lent al economiei mondiale au dus la prăbuşirea preţurilor petrolului cu aproape 50% în 2014, la circa 50 de dolari pe baril, iar efectul a fost încetinirea inflaţiei. Menţinerea sau scăderea preţurilor vor susţine salariile ajustate la inflaţie a angajaţilor americani, iar oamenii vor avea mai mulţi bani de cheltuit, a spus Neil Dutta, director pentru economie la Renaissance Macro Research.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top