• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • aursf

   

  Cele șapte bănci comerciale care au acordat credite în franci elvețieni (CHF) trebuie acum să prezinte oferte de rezolvare a situației debitorilor împovărați de dublarea cursului leu-franc. Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a anunțat, printr-un comunicat, că a reușit să convingă toate băncile cu credite în CHF să se așeze la masa negocierilor.

  „Echipa de Negociere formată din AURSF și liderii Grupului Clienților cu Credite în CHF a finalizat prima etapă aprocesului de negociere cu băncile care au creditat în CHF în numele celor aproximativ 1.500 de membri care s-au înscris în acest demers.

  În urma eforturilor depuse, am reușit să îi convingem pe reprezentanții tuturor celor 7 bănci să se întâlnească cu noi și să ne asculte punctul de vedere, ceea ce considerăm a fi un prim succes important. Săptămâna trecută ne-am întâlnit cu ultimele trei bănci (Piraeus Bank, OTP Bank si Bancpost)”, anunță reprezentanții AURSF.

  „Dar ceea ce este mai greu abia acum urmează, și anume identificarea de soluții viabile, împreună cu băncile care vor manifesta deschidere în acest sens, pentru cei pe care îi reprezentăm.

  În acest moment, toate băncile cu care ne-am întâlnit au la dispoziție lista înscrișilor la negocieri, copii autentificate după procuri, precum și toate variantele de soluții pe care Echipa de Negociere le-a discutat în cadrul întâlnirilor. Solicitările noastreau fost clar exprimate, fundamentate şi aduse la cunoştinta fiecărei banci în parte”, se mai precizează în document.

  „La momentul actual, stadiul este acela de analiză a dosarelor și identificarea soluţiilor în vederea lansării unei oferte. Am atras atenția băncilor să nu impună soluţii proprii care nu au fost discutate și agreate cu Echipa de negociere și că vom veni cu modificări și sugestii de îmbunătățire, dacă este cazul, astfel încât oferta finală să fie una convenabilă pentru dumneavoastră.

  În măsura în care va fi nevoie și de alte întâlniri, în urma primirii ofertelor, pentru a clarifica anumiți termeni sau pentru a rezolva anumite situații concrete, vom participa la o nouă rundă de discuții.

  Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a ne asigura că băncile au înțeles importanța demersului nostru și că vor folosi în interesul comun al lor și al consumatorilor contribuția noastră la dezvoltarea unei soluții decente de rezolvare a crizei CHF”, mai spune reprezentanții asociației.

  „Ne așteptăm ca până la mijlocul lunii iunie să primim oferte din partea majorității băncilor. Le vom analiza cu celeritate și vi le vom aduce la cunoștință în cel mai scurt timp posibil, cu plusuri și minusuri, pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză”, anunță reprezentanții debitorilor.

  „Vă rugăm să vă păstrați încrederea și răbdarea, pentru că noi facem tot ceea ce este omenește posibil pentru a obține pentru dumneavoastră o ofertă cât mai bună. Vă reamintim că, la finalul procesului de negociere, vom pune la dispoziția tuturor celor reprezentați de noi înscrisurile ce țin de procesul de negociere. De asemenea, rămânem concentrați și pe informarea autorităților, dar și pe susținerea eforturilor de finalizare a procesului legislativ care vizează identificarea de soluții pentru clienții cu credite în CHF”, au asigurat cei de la AURSF.

  Citește și:

  László Diósi, CEO OTP Bank, a cedat. S-a întâlnit personal cu AURSF

  AURSF: Oferta BT-VB, inflexibilă. OTP refuză să discute

  OTP Bank refuză să negocieze cu AURSF. Bancpost și Banca Românească au acceptat

  Banca Românească, OTP și Bancpost nu vor să negocieze cu datornicii în CHF. O singură bancă s-a întâlnit cu AURSF

  Alin Iacob: Poziția AURSF se dovedește realistă. Conversie în lei și 25% discount ar fi o reală împărțire a poverii

  AURSF şi Grupul Clienţilor cu Credite: Proiectul privind conversia ţine cont doar de interesele băncilor

  AURSF propune reglementări la creditele în valută

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to AURSF: Așteptăm ofertele băncilor pentru clienții cu credite în CHF

  1. Client nemultumit spune:

   Luptam, impreuna si uniti, pentru dreptate, nu pentru firimituri!
   Avem încredere în voi, nu va lasati!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top