• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Hypo_Centar_7_download

  Decizia de suspendare a plăţii datoriilor Heta Asset Resolution (HAR) a produs efecte serioase în Germania.  Banca a avut ca scop  preluarea creditelor neperformante din portofoliul băncii Hypo Alpe Adria, care a fost naţionalizată în 2009.

  Situaţia din Austriei vine în urma refuzul autorităţilor centrale de a accesa garanţiile acordate de landul Carinthia.
  Încetarea plăţilor a fost resimţită chiar în Germania.

  O bancă destul de mare mare, BayernLB, a comunicat pierderi de 1,32 miliarde de euro pentru 2014,din cauza băncii Hypo Alpe Adria, conform Reuters.

  Austria a acţionat în judecată banca bavareză pentru că situaţia băncii nu a fost prezentată corect de BayernLB.  Guvernul de la Viena cere despăgubiri de 3,5 miliarde de euro.
  În acelaşi timp BayernLB a dat în judecată statul austriac.

  Markus Soeder, ministrul de finanţe al Bavariei a precizat că situaţia precară a Heta se datorează managementului austriac, după cum scrie Reuters. Finanţări de 2,4 miliarde de euro sunt considerate credite de către banca germană, în timp ce în Austria suma este considerată aport de capital, conform bursa.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top