• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • piperea-ghAvocatul Gheorghe Piperea spune că a reapărut pe piață zvonul potrivit căruia el ar urma să devină administratorul judiciar al TVR, dacă postul public ar intra în insolvență.

  „TVR a fost o vaca de muls. Nu ar mai putea fi asa ceva daca ar fi in insolventa”, a precizat acesta.

  Avocatul spune că din perspectiva sa, postul public ar putea să intre în administrare specială sau într-o procedură similară cu rezoluția bancară pentru a evita stigmatul insolvenței.
  „Decat starea asta in care se afla, mai bine insolventa. Comentatorilor le reamintesc cele cateva beneficii automate ale insolventei : suspendarea urmaririlor silite si a proceselor contra TVR (spre exemplu, miile de procese cu propriii angajati se opresc, avocatii ineficienti ai TVR nemaifiind de platit inutil); valoarea datoriilor TVR este inghetata (fiscul roman nu va mai putea adauga penalitati care sa tot dubleze suma); contractele pe termen lung sau cu executie succesiva se prelungesc, cele paguboase pentru TVR inceteaza; restructurarile de personal pot fi facute (pana acum s-au facut restructurari de fatada sau ilegale, nimeni neavand curaj sa intre in zonele de interpusi si in cascioarele formate timp de 26 de ani in TVR)”, a scris avocatul pe Facebook.

  „Deasemenea, se reia „informatia” ca eu as fi viitorul administrator judiciar al TVR. Nu mi-a propus nimeni asa ceva si, in plus, inca nu e lege pentru o insolventa la TVR. Dar, daca se va pune o astfel de problema, cu sau fara mine pe pozitia de administrator judiciar, trebuie spus ca la TVR nu se poate continua fara un management de criza, iar asta nu inseamna ca managerul de criza s-ar implica in politica editoriala sau in treaba profesionistilor tv sau media. Administratorul judiciar e interfata cu judecatorul sindic si cu creditorii, gestionarul conturilor debitorului, supraveghetorul contractelor si negociatorul debitorului. Atat si nimic mai mult. Nimic politic, totul economic si judiciar”, a adăugat Piperea.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top