• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • coltuc

  Avocatul Marius Coltuc a comentat decizia CJUE publicată în comunicatul de presă din 26 februarie prin care instanţele pot lua în considerare clauzele abuzive.

  Comunicatul de presă al CJUE din 26 februarie relevă, mai întâi, chestiuni de principiu, potrivit cărora Directiva 93/13/CEE asupra clauzelor contractuale abuzive prevede că un consumator nu poate fi obligat să respecte clauze abuzive care figurează într-un contract încheiat cu un profesionist,a precizat Coltuc.

  Decizia CJUE vine în urma unei sesizări făcute la cererea avocaţilor Volksbank în cazul Matei, proces suspendat până la decizia CJUE

  În al doilea rând, Curtea consideră că simplul fapt că acel „comision de risc” reprezintă un element relativ important al dobânzii anuale efective este lipsit de relevanţă pentru scopurile privind aprecierea dacă clauza ce prevede acest comision defineşte „obiectul principal” al contractului, a spus Coltuc.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top