• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Evaziune fiscalaGrupul bancar israelian Leumi Bank, care este prezent de mulți ani și pe piața din România, a acceptat luni să plătească o amendă de 270 milioane de dolari și să furnizeze numele a peste o mie de clienți pentru a scăpa de urmărirea penală pentru ajutor acordat evaziunii fiscale în Statele Unite, potrivit Agerpres.

  Instituția financiară a pledat vinovat la acuzația că a ajutat americani bogați să-și ascundă averile în paradisuri fiscale, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA.

  Instituția evocă întâlniri secrete între 2000 și 2011 între angajați ai Bank Leumi Group și americani bogați în hoteluri, grădini publice și cafenele din Statele Unite și întreaga lume pentru a pune în aplicare metode destinate să înșele fiscul american.

  Banca, care este o filială a uneia dintre cele mai mari instituții financiare din Israel, Bank Leumi le-Israel, a acceptat de asemenea să furnizeze Departamentului de Justiție peste 1.500 de nume ale clienților ei din SUA.

  Este pentru prima dată când o instituție financiară israeliană recunoaște faptele în materie de evaziune fiscală în Statele Unite, subliniază ministerul.

  Acordul trebuie încă validat de un judecător, așa cum cere procedura judiciară americană.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top