• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Bundesbank GermaniaOficialii Bundesbank anticipează o evoluție slabă din partea economiei Germaniei în trimestrul patru al acestui an, din cauza contextului economic negativ la nivel european și a scăderii cererii interne. Banca Centrală germană nu este însă de acord, nici în aceste condiții, să se renunțe la politica de austeritate abordată încă de la începutul crizei economice de cea mai mare economie a Europei.

  „Înrăutăţirea aşteptărilor privind economia germană şi stagnarea volumului de comenzi noi indică o evoluţie mai degrabă slabă a economiei în Germania cel puţin până la finalul anului 2014”, explică Bundesbank într-un raport citat de Mediafax.

  „Un pachet suplimentar de măsuri de stimulare ar aduce beneficii nesemnificative situaţiei economice din Germania şi din restul zonei euro”, este poziția instituției, în contradicție cu cea a Băncii Centrale Europene, care a lansat deja un program de achiziție de obligațiuni prin care speră să impulsioneze sistemul financiar și economia zonei euro în ansamblul său.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top