• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euros-loads-of-money

  Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, va cumpăra lunar obligaţiuni de circa 10 miliarde de euro, în cadrul programului Băncii Centrale Europene (BCE) de suplimentare a lichidităţilor care va începe în martie, a declarat un oficial al instituţiei citat de Wall Street Journal.

  Achiziţiile vor include doar obligaţiuni germane nu şi cele din aşa-numitele state periferice din zona euro, precum Italia şi Spania.

  BCE a anunţat în ianuarie lansarea unui program de suplimentare a lichidităţilor menit să oprească declinul preţurilor în zona euro. Programul prevede achiziţii de obligaţiuni publice şi private în valoare de aproximativ 60 de miliarde de euro pe lună.

  „Sunt multe detalii de clarificat, inclusiv legate de cumpărările de obligaţiuni cu randamente negative”, a declarat Andre Bartholomae, oficial al Bundesbank însărcinat cu partea operativă a tranzacţiilor.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top