• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • russia-ruble-economy-recession.si

  Banca centrală a Rusiei a redus vineri dobânda de politică monetară cu 1 punct procentual, la 14%, în linie cu aşteptările analiştilor, în condiţiile în care economia rusă este pe punctul de a intra în recesiune pentru prima oară în ultimii şase ani.

  Aceasta este a doua scădere a dobânzii cheie efectuată de banca centrală de la începutul anului. În urma şedinţei din luna ianuarie, instituţia bancară a decis să reducă dobânda de politică monetară cu două puncte procentuale, de la 17% la 15%, relatează Bloomberg.

  Rubla a scăzut cu 0,2% faţă de dolar, în urma anunţului băncii centrale, la 61,3280 unităţi pentru un dolar.

  „Stabilitatea rublei ar putea fi un semn că investitorii se aşteptau la o tăiere chiar mai mare a dobânzii cheie”, a declarat Per Hammarlund, analist al băncii SEB.

  Preţurile de consum au crescut cu 16,7% în februrie comparativ cu aceeaşi lună din 2014, în timp ce, în ianuarie, rata inflaţiei s-a situat la 15%, în contextul în care rubla s-a depreciat semnificativ, iar Moscova a impus interdicţii asupra importului de alimente din statele UE şi SUA, ca răspuns la măsurile luate de acestea împotriva Rusiei, din cauza conflictului din Ucraina.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top