• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • NabiullinaGuvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiulina, a declarat că se așteaptă la o reducere rapidă a inflației și că instituția pe care o conduce va continua să reducă dobânda de politică monetară pentru aceasta, informează Reuters.

  Nabiulina și-a exprimat speranța că temperarea inflației se va produce foarte repede, dacă nu vor fi șocuri și a spus că, în prezent, datoria externă a țării poate să fie finanțată fără a afecta cursul de schimb al rublei.  În plus, guvernatoarea băncii centrale de la Moscova a mai afirmat că sistemul bancar rusesc este suficient de puternic pentru a trece peste această criză.

  „Accelerarea inflației este, în viziunea noastră, un fenomen temporar. Neașteptăm la un declin rapid al inflației dacă nu vor apărea evenimente neprevăzute”, a declarat Elvira Nabiulina. „Per ansamblu, noi considerăm că sistemul bancar este stabil, că a menținut rezerve de capital substanțiale și că este capabil să suporte șocuri serioase”, a adăugat guvernatoarea.

  Inflația în Rusia a atins cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani, de 16,9%, iar rubla a scăzut foarte tare anul trecut, din cauza sancțiunilor internaționale generate de ocuparea Crimeei. Cei doi indicatori au dat semne de îmbunătățire, însă, în ultima perioadă.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top